top of page
E24DFE2C-BCD6-4E21-ACA1-A93090EE16EA_1_201_a.jpeg

Rólunk

1996 óta magas minőségű, tartós outdoor ruházatot gyártunk. Termékeinket magyar és európai gyárakban készítjük prémium anyagokból.*

Sandstone_Icon-Logo_Black.png

Kezdetek

Fiatal korunkban, a 80-as években kezdtünk sziklát mászni, akkor még beszorulva a keleti blokkba mai szemmel nézve nevetséges felszerelésekkel és ruházatban próbáltuk meg túlélni a környező keleti országok hegyeinek időjárási próbatételeit. Néhány ügyesebb barátunk már akkor kiszabadult nyugatra egy-egy mászó túrára, és számunkra hihetetlen felszerelésekkel és ruházattal tértek haza.
Ez motivált arra, hogy 1989-ben megpróbáljuk ezt a feneketlen tátongó űrt betömni, és megnyitottuk a Vadvidék nevű hegymászó boltot Budapesten egy kb. 5 nm-es üzlethelységben.

 

Első Sandstone túraruházati termékek

A valóban jó minőségű nyugati technikai ruházat az átlag magyar mászónak és túrázónak megfizethetetlen volt, így hamar megláttuk, hogy hiányzik egy jó ár/érték arányú technikai ruházat a piacról.
1996-ban kezdtünk foglalkozni túraruházati termékek gyártásával. Rengeteg utánajárással és tanulással kezdtük építeni a Sandstone márkát, kollekciónk a kezdeti esőruházatok után gyorsan bővült a különféle polárokkal, twin kabátokkal és streetwear termékekkel.
Már a kezdetektől támogatunk expedíciókat a világ bármely tájára, extreme ruházataink több 8000-re is eljutottak a Himalájá-ba, valamint öltöztettük a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot, a Dekom-ot és több vadvízi túrával és kalandtúrával foglalkozó cég guide-it.

Fenntarthatósági törekvéseink

Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a teljes termékpalettánkat Európán belül gyártsuk prémium anyagok felhasználásával, hogy tartós és minőségi termékeket állítsunk elő.
Emellett elengedhetetlennek tartjuk a prémium anyaghasználatot és természetesen törekszünk arra, hogy a termékekhez szükséges alapanyagokat Európából szerezzük be, ezzel csökkentjük a szállításból fakadó többlet lábnyomot és támogatjuk az európai munkaerőt.

Több, mint 25 éves tapasztalatból tudjuk, hogy a prémium anyaghasználat eredménye a tartósság és a hosszú távon elégedett felhasználó.

Minél tovább hordasz valamit, annál kisebb a lábnyomod.

2021-ben már minden polárdzsekit és pehelykabátot Magyarországon gyártottunk.

*2023-tól a pólóinkat is Európában készítjük. Már a teljes termékpalettánk Európában és Törökországban készül.

Unisex modelleink

Nagyon fontos számunkra, hogy mindenki megtalálja nálunk az általa keresett darabot, függetlenül attól, hogy milyen korú, nemű, vagy milyen testalkatú. Ennek érdekében törekszünk arra, hogy kollekciónk nagy része unisex legyen és minél szélesebb méretválasztékkal álljunk rendelkezésre, hogy mindenki számára elérhető legyen egy adott termék.

Sokszor előfordul, hogy egy adott ruhadarab csak bizonyos méretekben érhető el, ami sokak számára kihívást jelenthet. Ezen szeretnénk változtatni és az általunk forgalmazott termékek nagy részét úgy kínálni, hogy a legkisebbek, akár már kisgyerekek számára is megtalálható legyen egy-egy kedvenc darab. De nem feledkezünk meg a nagyobbakról sem, hiszen mindenki szeretne megtalálni egy olyan ruhadarabot, ami igazán jól áll neki és kényelmes is.

Nem csak méretben, de stílusban is szeretnénk sokszínű kollekciót kínálni. Hiszünk benne, hogy mindenki számára fontos, hogy a ruhája megfeleljen az egyéniségének, és hogy valóban jól érezze magát benne. 

Összefoglalva, célunk, hogy mindenki megtalálja nálunk az általa keresett ruhadarabot, és ezért nagyon fontosnak tartjuk a minőséget, az egyediséget és a sokszínűséget. Reméljük, hogy megtalálod nálunk a számodra legjobb darabot, és elégedetten hordhatod azt hosszú ideig!

Miért nem értékesítünk közvetlenül

Sajnos jelenleg nem tudod közvetlenül tőlünk megvásárolni a termékeinket, mivel kis cégként még nincs lehetőségünk professzionális webshopot üzemeltetni. Azonban, hiszünk abban, hogy csak olyannal érdemes foglalkozni, amit profin tudsz csinálni, és így egyelőre a gyártásra fókuszálunk.

Viszont ne aggódj, ha szeretnél vásárolni valamit tőlünk, akkor sem kell lemondanod a lehetőségről. Termékeinket ugyanis legnagyobb választékban a Mountex boltjaiban találod meg. Ők már több mint 30 éve foglalkoznak értékesítéssel, így garantáltan megbízhatóak és jók a szakmájukban. Ráadásul, náluk széles választékban találhatóak meg a mi termékeink is, így biztosan megtalálod majd azt, amire vágysz.

Tudjuk, hogy sokan előnyben részesítik a közvetlen vásárlást, de jelenleg sajnos erre nincs lehetőségünk. Azonban, ha valamilyen kérdésed merülne fel a termékeinkkel kapcsolatban, akkor bátran írj nekünk, és szívesen válaszolunk bármilyen kérdésedre.

A videót készítette Bognár Marci

Bognarmedia

bottom of page