top of page

Birds kollekció

Támogatjuk a Magyar Madártani Egyesületet.

Készítettünk egy kollekciót, amivel a madarak védelmét szolgáljuk. Bármelyik termék megvásárlásával támogatod az MME-t. a támogatás mértéke 300 és 500 Huf között mozog függően attól, hogy pólót vagy pulóvert váladztasz.

A Birds termékeket a Mountex boltokban találod meg.

őszapó.png

Madaraink

Eddig az alábbi listában található madarakat jelenítettük meg pólóinkon vagy pulóvereinken. A listát folyamatosan bővítjük, hogy mindenki megtalálhassa kedvencét.

Jégmadár Sandstone Mme

Jégmadár

A jégmadár zafír kék színű, gyors röptű madár.  Alacsonyan suhanva a víz felett kis halakat zsákmányol. Tarka színe a védekezést és a megtévesztést egyaránt szolgálja. A hasa olyan színű, mint valami száraz levél, a hal tehát nem gyanakszik.

Őszapó

Csaknem egész Európában, valamint Ázsia nagy részén megtalálható. Erdőkben, bokrosokban, parkokban egyaránt találkozhatunk vele. Társas madár, a fiókák kirepülését követően mindig csapatban mozog. Éneke ritkán hallható lágy csiripelés.

Vörösbegy

Elterjedt költőfajunk, szinte minden élőhelyen találkozhatunk vele, de állománya a bokros, dombvidéki környezetben a legsűrűbb. Narancssárga tollakkal borított begye és arca van. Lágy éneke az alkonyati órákban is felcsendül.

vándorsólyom_ad.png

Vándorsólyom

A vándorsólyom bolygónk egyik leggyorsabb madara. Zuhanórepülésben akár a 320 km/órát is elérheti a sebessége. Fokozottan védett madár Magyarországon.

Túzok

A túzok a legnehezebb repülő madár Európában. Szaporodási időszakban a hím feltűnően viselkedik: fejét hátra hajtja, faroktollait felmerevíti, szárnyait kifordítja, torokzacskóját felfúja. Ez a dürgés.

Búbosbanka

A búbosbanka nevét a fején található fehér, narancs és fekete színű felmereszthető tollbóbitájáról kapta. Nyugalmi állapotban a bóbita a tarkójára simul.

Gyurgyalag

A gyurgyalag Magyarország egyik legszínesebb madara. Vándorló faj, a nyílt terepet kedveli, homokfalakban telepesen fészkel. Általában üldögélve látják, repülő rovarokat figyelve.

Gyöngybagoly

A gyöngybagolynak összetéveszthetetlen szív alakú „arca”, arcfátyla van. Teste szürkés és narancssárgás, pettyekkel díszített.

Széncinege

Az egyik leggyakoribb madarunk. Szinte minden élőhelyen megtelepszik, ahol fészkelésre alkalmas odút, vagy más üreget talál. Fiókáit többnyire hernyókkal és pókokkal eteti, melyet csigahéjjal egészít ki, ami a legfontosabb kálciumforrásuk.

Mészáros Nóri

A termékeken megjelenő grafikákat Mészáros Nóri készítette nekünk.

WEB-Intro-Birds.jpg
img_424358.png
MészárosNóra22.png
bottom of page